Geleefd door je emoties

januari 2021

Wij worden gestuurd door onze emoties, altijd en overal. Er is in jouw leven zoveel gebeurd en dat heeft sporen nagelaten. De emoties die zijn blijven kleven aan jouw ervaringen bepalen hoe jij nu reageert op de wereld. Je denkt dat je alles denkt, maar het zijn jouw emoties die jou laten denken wat je denkt. Jij reageert slechts op jouw eigen emoties die zijn opgeslagen in jouw lijf. En wat die emoties jou laten denken is gebaseerd op jouw verleden. Jouw verleden waar al die emoties als vanzelf zijn gekoppeld aan jouw ervaringen.


je wordt jouw emoties


Zodra zich iets voordoet in jouw leven wat ook maar enigszins doet denken aan een ervaring die jij hebt gehad, komen die emoties direct op en je leeft weer vanuit die ervaring vanuit het verleden. Wanneer dat emoties zijn van schuld, schaamte, angst, verdriet, boosheid, frustratie, dan is dat hoe jij je voelt bij dit soort gebeurtenissen. En wanneer je maar lang genoeg geleefd hebt met deze emoties, dan wordt het jouw identiteit. Dan wordt het wie je bent. En om het nog erger te maken. Ook wanneer er zich niets voordoet dat jou weer terugvoert naar een ervaring, dan zoekt jouw brein naarstig naar zaken die jou weer die frustratie, die schuld, dat verdriet of die boosheid doen voelen, want dat is wie je bent. Je leeft zo vanuit het verleden, dat alles in jouw leven is gekleurd. Jouw hele leven wordt langs de meetlat van jouw emoties gelegd. En emoties zijn veel sterker dan jouw geest, heel veel sterker. Zelfs zo sterk dat je niet eens beseft dat het anders kan.


door jouw emoties ben jij wie je denkt te zijn


En dat heeft gevolgen voor hoe jij je voelt, zowel fysiek als geestelijk. Ook al besef je het niet, je hebt de basis gelegd voor heel veel stress door je te laten leiden door de emoties uit het verleden. Leven in het verleden geeft heel veel stress, want je wilt helemaal niet gefrustreerd zijn. Je wilt je niet schuldig voelen, je wilt niet verdrietig zijn. Je wilt gewoon een gelukkig leven, maar inmiddels weet je niet hoe dat moet. En dat veroorzaakt stress en stress is de oorzaak van vele fysieke en emotionele klachten. Er is natuurlijk helemaal niets mis met emoties en sta ze ook vooral toe in je leven, maar blijf niet hangen in die oude emoties die aan jouw ervaringen kleven. Wees blij met je emoties, met alle emoties die komen, maar laat ze niet je leven besturen. Hou niet vast aan de emoties uit het verleden, want dat is niet wie je bent, dat is slechts wie je denkt dat je bent. Als je die emoties van jouw ervaringen zou loskoppelen dan zijn die ervaringen wijsheid geworden. Ervaringen die jou rijker en wijzer hebben gemaakt.


jij kunt er iets aan doen!


Het lijkt zo moeilijk om de emoties die jouw leven besturen los te laten, maar het kan heel goed. En het is gemakkelijker dan je denkt. Het enige dat je moet doen is beseffen dat er iets in jouw leven moet veranderen. Laat die emoties los en ontdek een veel rijkere wereld. Je zult je veel gelukkiger gaan voelen, je mag dan eindelijk gelukkig zijn. Zonder die schadelijke emoties die jouw leven nu besturen ben je een wijzer mens, met heel veel ervaringen die jou wijzer hebben gemaakt. Een gelukkig mens die niet meer met spijt aan gisteren terugdenkt en niet meer met zorgen naar morgen kijkt. Leven in het nu, met de wijsheid van jouw ervaringen. Het voelt geweldig om in het nu te leven.