Karin


(manager callcentre)

Pieter


(teamleider Facilitair)

Henk


(Business Controller)

"Hilbrand heeft mij laten zien dat mijn stress volledig werd veroorzaakt door hoe ik reageerde op iedereen. Nu begrijp ik dat ik het zelf deed en dat ik er niet mee kon stoppen. Maar nu weet ik hoe ik daar wel mee kan stoppen en kan zorgen dat het nooit meer gebeurd. Mijn leven werd bepaald door alles en iedereen en eigenlijk voelde ik mij nooit goed genoeg. Dat is nu totaal anders. Door gerichte oefeningen en de geweldige uitleg ben ik gaan inzien dat ik  zelf een invulling in mijn leven kan maken. Dat valt niet mee en ik heb een aantal keren op het punt gestaan om er mee te stoppen, maar wat ben ik blij dat ik heb doorgezet. Wat een mooie ervaring."

"Ik moest heel veel zelf doen en eigenlijk was dat best wel moeilijk. Want voordat ik geloofde dat ik mijn eigen stress veroorzaakte dacht ik echt dat ik er niets aan kon doen. Er was een geweldige weerstand in mijzelf om het op te lossen, maar met de hulp van Hilbrand is dat heel goed gelukt. Hij had me al gewaarschuwd voor de enorme weerstand waar ik tegenaan zou lopen en hij heeft gelijk gekregen. Maar hij heeft mij geleerd hoe ik dat kon overwinnen. Inmiddels heb ik het overwonnen en ben de dingen gaan doen die hij me vertelde en nu heb ik een heel ander leven."


"Direct aan het begin van de eerste sessie werd me al verteld dat ik het eerst moest begrijpen voordat ik iets zou doen. Hilbrand neemt alle tijd om alles uit te leggen en daardooor begreep ik in welke fuik ik gevangen zat. Nooit ging het bij mij automatisch, altijd was er iets waardoor dingen niet liepen. Ik heb menig paniekaanval gehad, maar Hilbrand heeft me doen inzien dat ik mijn eigen ellende in stand hield. En daarna heeft hij mij een aantal technieken geleerd die ik nog elke dag gebruik. Het effect is dat ik een heel ander leven heb gekregen en dat ik mijn eigen leven in mijn eigen handen heb genomen."


Irene


(Directiesecretaresse)

Eline


(Suplly Chain Manager)

Kees


Manager ad interim

Willem


Teamleider Financiën

"Ik dacht dat alles mij altijd overkwam en dat ik overal wat mee moest doen. Ik had het altijd enorm druk en dacht dat ik daarom een burn-out had gekregen. Ik had geen idee dat ik het over mezelf afriep. Wat een inzichten heb ik gekregen en wat goed hoe Hilbrand mij heeft geholpen. Heel erg blij mee! En wat een geweldig inzicht dat ik niet meer het slachtoffer ben maar gewoon een mens die er zelf mag zijn. Het overkomt me niet meer, het gebeurt en ik moet vanuit mezelf reageren. En ik heb een veel rustiger leven en kan mijn werk ook veel beter aan."

"Al bij de eerste sessie was ik enorm opgelucht. Hilbrand is zo gewoon en begreep mij direct. Het was een bijzondere ervaring en na de tweede keer voelde ik mij al heel anders. Eigenlijk al heel veel beter. Ik heb jaren lang gepiekerd en het was nooit goed wat ik deed. Zelfs in mijn huidige baan die heel veel drukte met zich meebrengt bleef ik piekeren en dacht dat het nooit genoeg was wat ik deed. Hilbrand heeft mij laten zien dat het ook anders kan en niet alleen dat, hij heeft me ook enorm geholpen met allerlei oefeningen om anders in het leven te staan. Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb."


"Hilbrand is iemand die je snel op je gemak stelt. Hij wist een veilige sfeer te creëren, voor mijn allereerste sessie, die ik best een beetje spannend vond. Nu ik een aantal weken verder ben na een paar sessies merk ik een duidelijk verschil tussen de “ik” voor en nadat ik een bezoek aan Hilbrand bracht. Alle spanning is weg. Bepaalde minder positieve gedachten over mijzelf zijn er nog steeds, maar er zit op de een of andere manier geen “lading” meer op en het bepaalt niet langer mijn gedrag. Vooral mijn directe omgeving valt dit ook op en is wellicht nog verbaasder dan ik dat dit het resultaat kan zijn, al na 2 sessies. Het resultaat is vele malen beter dan menig psycholoog met lange trajecten bij mij heeft kunnen bereiken. Ik ging naar hem toe met een instelling van “baat het niet dan schaadt het niet” en uiteindelijk heeft het mij heel veel positiefs opgeleverd. Het enige wat jammer is, dat ik Hilbrand niet eerder in mijn leven ontmoet heb."


"Hilbrand motiveert je voortdurend om door te gaan. Hij is heel erg duidelijk en zeer doelgericht en daar heb ik heel veel aan gehad. Hij is ook enorm vriendelijk en behulpzaam en heeft een enorm inlevingsvermogen. Hij weet waar hij het over heeft. Hij legt het zo uit dat ik het ineens begreep en dan is het zo logisch. Dat heeft bij mij geleid tot een heel ander leven. Ik moest heel veel zelf doen en dat was juist goed, want een ander kon mijn stress niet oplossen. Zelf doen is noodzakelijk omdat het anders niet werkt. Dat heb ik heel duidelijk gemerkt en ik ben daar heel erg dankbaar voor. Gelukkig heeft Hilbrand ontzettend veel kennis en allerlei tools waardoor ik het als gemakkelijk heb ervaren. Maar eerst moest die knop om."