wie ben ik.

Zo lang ik mij herinner ben ik ongelukkig, ziek en depressief geweest. Wat het veroorzaakte wist ik niet, ik dacht dat het leven nu eenmaal zo was en dat je geen keuze had. Je hebt het leven dat je hebt en ik dacht er niet over na of het anders kon.


Totdat ik werd getroffen door een burn-out zat ik in de laatste van een lange rij hoge managementfuncties. Van het ene op het andere moment werd ik volledig lamgelegd door die burn-out. Ik kon niets meer en ik wilde ook helemaal niets meer. Lichamelijk en geestelijk was ik een wrak. Toch is die burn-out mijn grote geluk geweest omdat ik gedwongen werd om toe te geven dat ik aan stress leed. Want stress was immers de oorzaak van een burn-out.


Natuurlijk had ik wel eens stress, maar de impact van mijn stress en vooral de stress die ik niet voelde kon ik niet begrijpen, totdat mijn lichaam zei dat het genoeg was geweest. De burn-out veranderde mijn leven. Coaches en psychologen konden mij niet helpen omdat ik allemaal dingen moest doen die ik niet wilde of durfde. Toen ik het besluit nam om zelf mijn stress aan te pakken kon ik niet vermoeden tot welke inzichten ik zou komen.


Ik heb het helemaal zelf gedaan en tot mijn verbazing begonnen na een maand mijn lichamelijke klachten af te nemen. Ik had de link nooit gelegd tussen stress en lichamelijke klachten, maar zo ineens voelde ik mij lichamelijk beter doordat mijn stress minder werd. Het was een bijzondere ervaring om te merken dat mijn ziektes waren veroorzaakt door stress.


De inzichten die ik kreeg heb ik inmiddels onderbouwd met talloze opleidingen en studies in de werking van de menselijke geest. Die kennis, samen met eigen ervaringen hebben geleid tot een zeer pragmatische methode die jou het gemakkelijker maakt voor eens en altijd af te rekenen met stress.


Neem gerust contact met mij op wanneer je denkt dat ik jou kan helpen om af te rekenen met jouw stress. Je kunt me bellen, mailen of een bericht achter laten via het weformulier op de contactpagina.